Νέα - News | Κανονισμοί και Πρόγραμμα Αγώνων Drag Racing Αυτοκινήτου 2016 - Auto Drag Racing Regulations and Races Timetable 2016.
04.02.2016 
 

Αγαπητοί φίλοι,
Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν από την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ οι νέοι κανονισμοί για το Πρωτάθλημα Drag Racing καθώς και τους Αγώνες Ατομικής Επιτάχυνσης (Drag Days) των αυτοκινήτων:

Επίσης δημοσιεύθηκε το Πρόγραμμα των Αγώνων Αυτοκινήτων (Πρωταθληματικών και Drag Days) . Το πρόγραμμα αυτό ενδέχεται να αλλάξει λίγο, κυρίως σε σχέση με κάποιες ημερομηνίες για τα Drag Days.
Ακολουθούν οι πιο σημαντικές αλλαγές των φετινών κανονισμών:

  • Δημιουργήθηκαν δύο νέες κλάσεις στην κατηγορία Β, οι  ΒΤ2+ και ΒΑ2+. Οι κατηγορίες αυτές έχουν κατ' αρχήν τις προδιαγραφές των ΒΤ2 και ΒΑ2 αντίστοιχα με 6 ή περισσότερους κυλίνδρους και διαστάσεις ελαστικών από 28 ίντσες και πάνω ενώ πρέπει να παραμείνει το εργοστασιακό σύστημα πέδησης καθώς και το ABS. Επιτρέπεται μόνο η αντικατάσταση των δισκόπλακων με άλλες μεγαλύτερης διαμέτρου και με περισσότερα έμβολα από τις εργοστασιακές.
  • Στην κατηγορία Β, τα αυτοκίνητα που έχουν ημερομηνία παραγωγής (όχι ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας) 2008 και μετά, μπορούν να συμμετέχουν χωρίς roll bar ή roll cage, όσο επιτυγχάνουν χρόνο μέχρι 10,000 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου μέχρι 215 χ.α.ώ.
  • Από φέτος, η υποχρέωση εγκατάστασης roll bar ή roll cage δεν εξαρτάται μόνο από το χρόνο του οχήματος αλλά και από την ταχύτητα εξόδου του. (Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον πίνακα της παραγράφου 2.3.1 του Τεχνικού Κανονισμού Drag Racing 2016.)
  • Επίσης από φέτος, αν ένα όχημα δεν φέρει roll bar ή roll cage και ξεπεράσει κάποια όρια χρόνου ή ταχύτητας, υποχρεούται να σταματήσει επιτόπου τον αγώνα. 'Αμεση συνέπεια αυτού, είναι η υποχρέωση των οχημάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κλάσεις Index 8 και 9, να φέρουν από την αρχή roll cage. (Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον πίνακα της παραγράφου 2.3.1 του Τεχνικού Κανονισμού Drag Racing 2016.)
  • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά της Β, δηλαδή δεν φέρει υποπλαίσιο, πλαστικά τζάμια κλπ και κριθεί ασφαλές από τους τεχνικούς εφόρους, να συμμετέχει στην Α χωρίς να φέρει από την αρχή roll cage.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές των κανονισμών μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο έντυπο.

 
 
Execution & Transfer Time: 0,001 secs.
© greekdragster.com - The Greek Drag Racing Site, since Oct 2001.