Νέα - News | Έτοιμος ο Χρήστος Ματσούκας για τον 1ο Αγώνα του 2008!
20.03.08

 

Ο Χρήστος Ματσούκας της Chris Racing Προετοιμάζεται για τον 1ο Αγώνα 2008! (c) greekdragster.com - The Greek Dragster Site

Όλοι μας γνωρίζουμε το Χρήστο Ματσούκα, πρωταθλητή της ΑΤ1 για το 2006 και το 2007. Όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι ο Χρήστος, από την ημέρα που παρουσιάστηκε στους αγώνες, εμφανίζει μια διαρκή βελτίωση στις επιδόσεις του. Μέχρι σήμερα το μαύρο 1600άρι Uno έχει ταχύτερο χρόνο 10,405 δευτ και μέγιστη ταχύτητα εξόδου 218,48 χλμ/ώ, επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί σε διαφορετικά περάσματα. Για ολοκληρωμένη αναφορά των προσωπικών του επιδόσεων δείτε την σελίδα με τα στατιστικά του.

Εμείς τον συναντήσαμε στο χώρο που προετοιμάζει το αγωνιστικό του, μαζί με τον Στέλιο και συζητήσαμε διάφορα θέματα που σχετίζονται κυρίως με τους αγώνες dragster. Η απάντησή του στην πρώτη μας ερώτηση αν αποφεύγει τη δημοσιότητα, ήταν αφοπλιστική: "Παλαιότερα, όταν έκανα κόντρες στους δρόμους, όλοι με αμφισβητούσαν, είτε κέρδιζα είτε έχανα. Σήμερα, μετά από τόσους αγώνες νίκες και καλές επιδόσεις, εξακολουθούν και με αμφισβητούν, αμφισβητούν δηλαδή ακόμα και επιδόσεις οι οποίες είναι αναμφισβήτητες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν θέλω να ασχολούμαι καθόλου με τους γύρω, απλά προσπαθώ να προετοιμάζομαι σωστά και να συμμετέχω στους αγώνες!"

Στο θέμα της προετοιμασίας για τον 1ο αγώνα του 2008 μας είπε ότι φέτος έχει αντικαταστήσει το αερόψυκτο intercooler με ένα νέο μεγαλύτερο υδρόψυκτο, το μοτέρ του - προς το παρόν - παραμένει ολόιδιο ενώ θα προσπαθήσει να σηκώσει λίγο περισσότερη πίεση από πέρυσι. Η μέγιστη πίεση που δούλεψε πέρυσι ήταν 1,7 bar. Συνεχίζοντας ο Χρήστος μας είπε ότι φέτος εκτιμά ότι τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως για τα Uno, με αφορμή την απελευθέρωση των κυβικών στην ΑΤ1. Μας τόνισε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνεί με τους νέους κανονισμούς, είτε στην κατηγορία του είτε γενικότερα. Θα προσπαθήσει, όπως πάντα, να εξελίξει το Uno του όσο καλύτερα μπορεί και άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός νέου μοτέρ μεγαλύτερου κυβισμού για το άμεσο μέλλον. Το μόνο που τον δυσαρέστησε και θεωρεί σημαντικό λάθος είναι ότι οι νέοι κανονισμοί ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή και δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Αντίθετα πιστεύει ότι αυτοί θα έπρεπε να ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Συζητήσαμε και για πολλά άλλα θέματα, που είναι πέρα από τα όρια αυτής της ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στο site μας μια εκτενέστερη συνέντευξη του ιδίου αλλά και της ομάδας του. Ευχαριστούμε θερμά το Χρήστο και το Στέλιο για το χρόνο τους και τους ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή συνέχεια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE