Νέα - News | English Town Mitsubishi Day.
25.09.07 

 

English Town Mitsubishi Day

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS
ΒΙΝΤΕΟ - VIDEOS

English Town Mitsubishi Day.

Ο editor του site μας, Kouzman μας ενημερώνει:

"Στις 22 του μήνα έγινε στο English Town New Jersey το Mitsubishi Day, ένα event που γίνεται κάθε χρόνο. Περίμενα να κάνω μια εκτεταμένη αναφορά του Event με πολλές φωτός και βίντεο αλλα δυστυχώς ο καιρος μας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ: Τρομερή υγρασία που ήταν 100% από τις 8.30 το πρωί και κατά τις 11 εμφανίστηκαν οι πρώτες ψιχάλες που τελικά κατέληξαν σε βροχή. Έτσι το Event έγινε Rained Out και για να ακριβολογώ τα eleminations.

Μαζευτήκαμε αρκετά EVO, αρκετά DSMs Eclipses κλπ, και ειχαμε ακόμα και μερικά "hybrids" όπως ένα Hyundai Elantra με μοτέρ και μετάδοση EVO που έκοβε 10άρια για πλάκα. Προετοιμασμένος και εγώ συμμετείχα.

English Town Mitsubishi Day
Ζυγισμα στην ραμπα/ζυγαρια της πιστας...

Να θυμίσω σε όσους δεν γνωρίζουν την πορεία του αυτοκίνητου μου, ότι έχω ένα EVO IX GSR με full bolt-ons, κρατώντας την εργοστασιακή τουρμπίνα και το εργοστασιακό μπλοκ. Το αμάξι στο τελευταίο του στάδιο έχει μετρηθεί 303 άλογα τροχούς με pump gas (βενζίνη πρατηρίου) και πίεση 1.5 bar overboost - 1.3 σταθερη και 330 άλογα με C16 και πίεση 1.8 overboost - 1.55 σταθερή. Για αυτούς που μπερδεύονται με τα νούμερα, να σας πω ότι οι μετρήσεις και οι ρυθμίσεις γίνονται σε Dyno Dynamics δυναμόμετρο που δείχνει 20% λιγότερο από ένα Dynojet. Επίσης με την καθημερινή του μορφή το αμάξι έχει τρέξει 12.14 @ 184 χλμ έξοδο.

Προσωπικά κατάφερα να κάνω μόνο δυο περάσματα πριν βρέξει με πολύ χάλια αποτελέσματα. Το αμάξι κατέβηκε με C16 και περίπου 28psi overboost (1.9bar) και με αγωνιστικό βάρος 3480 λίμπρες με οδηγό, δηλαδή περίπου 1582 κιλά.

Το 1ο πέρασμα ήταν ένα άθλιο 12.5 με 149.5 χλμ. Προσπαθώντας να συνηθίσω την νέα μου μεταδοση (ACT XTSS clutch kit + Shepherd Racing Ultimate Ratio Gearbox Conversion + Stage 2 transfer case) στόλαρα το αμάξι στην εκκίνηση μιας και το 2-step launch control ήταν πολύ χαμηλά, στις 5900σαλ, σε μια πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη πίστα και με πίεση ελαστικών στις 32 λίμπρες ζεσταμένα. Το 18αρι μου ήταν ένα τραγικό 1.95sec και στο κούμπωμα της 4ης ταχύτητας το άφησα μιας και νόμιζα ότι ρέταρα. Όπως αποδείχτηκε δεν ήμουν εγώ αλλα το άλλο EVO που έτρεχε δίπλα μου, απλά έκανε τόσο θόρυβο σε σχέση με το δικό μου όπου νόμιζα ότι ήμουν εγώ.

Στπ δεύτερο πέρασμα αποφασίζω να ανεβάσω το launch control στις 6000σαλ, όπου όπως αποδείχτηκε ήταν πάλι πολύ χαμηλό. Στήνομαι στην εκκίνηση, 1η ταχύτητα στο 2-step, αμολάω συμπλέκτη (* περισσότερα σε λίγο) πάει να φύγει το αμάξι και στολάρει ξανά με ένα πιο τραγικό 2.0 18μετρα. Σαν να μην φτάνει αυτό το στολάρισμα με απορύθμισε τόσο πολύ όπου "έχασα" 2η ταχύτητα, αναγκάστηκα να αφήσω γκάζι, να "βρω" ταχύτητα και μετά να ξαναπατήσω. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ένα τραγικό 13.3 με 170χλμ έξοδο.

English Town Mitsubishi Day
χμμμμ... γιατι αραγε η εξατμιση να ειναι ετσι...

Αμέσως μετά άνοιγμα των logs στο laptop ελεγχος του αμαξιου, όλα καλα. Αποφασιζω να δωσω και αλλο αβανς μιας και η C16 το σηκωνε για πλακα, κόβω κι άλλο βενζίνη και ανεβάζω το 2-step στις 6250σαλ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η βροχή μας πρόλαβε και δεν είχα την ευκαιρία για ενα καθαρό πέρασμα. Διασκεδαστικό ήταν οτι στον γυρισμό αποφάσισα με τον φίλο Δημήτρη (DRT-Racing) να γυρίσουμε το αμάξι με το racegas map μέσα και 27psi πίεση. Ήταν κρίμα να αραιώσω την C16 με βενζίνη πρατηρίου χωρίς να έχω διασκεδάσει όσο ήθελα. Οφείλω να ομολογήσω οτι στην εθνική το αμάξι πυροβολούσε..."

ΒΙΝΤΕΟ - VIDEOS

Βίντεο του φιλου Mike EVO VIII απο το EVO-NY Club.
 
To φοβερο EVO των 700 αλογων στους τροχους (GT37R turbo) του Ricky, ιδιοκτητη της Top Level Performance. Δυστυχως στο μολις πρωτο περασμα του εσπασε ημιαξονιο. Η φοβερη προσφυση μαζι με τα BF Goodrich drag radials δεν χαριζουν.
 
Μια απο τις εκπληξεις της ημερας. huyndai Elantra με μοτερ και μεταδοση απο EVO το οποιο εκοβε 10αρια ολη μερα. Να σημειωσω επισης οτι το συγκεκριμενο αμαξι θα το δουμε στο σοου PINKS την επομενη σεζον. Θα πικρανει ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!
 
Τα δικα μου περασματα. Σημειωστε οτι το κοκκινο EVO IX MR που ετρεχα μαζι φοραει GT35R turbokit της FULLRACE με ολα τα περιφεριακα και εχει μετρηθει στα 545 αλογα τροχους σε dynojet στα 2 bar... Και αυτος αντιμετωπισε προβληματα με τροφοδοσια και μαλιστα αυτος ηταν ο λογος που αφησα στο πρωτο μου περασμα. Το αμαξι του εκανε τοσο θορυβο που καλυπτε το δικο μου και δεν το ακουγα καθολου. Ετσι στο πρωτο περασμα μολις αρχισε να ρεταρει νομιζα οτι ειμουν εγω και το αφησα.
 
Στο δευτερο περασμα φαινεται καθαρα και το στολαρισμα αλλα και το χασιμο της 2ης ταχυτητας. Εδω θα αναφερω και κατι πιο τεχνικο. Οι αλλαγες μου κατα μεσο ορο ειναι στα 0.2-0.4sec (τερμα γκαζι-αφημα γκαζιου-πατημα ξανα). Αμεσως μετα το στολαρισμα αποσυντονιστικα τελειως και εχασα το κουμπωμα της 2ας. Για να μην σπασω τιποτα, αφηνω τελειως, βρισκω ταχυτητα και ξαναπαταω...Το αφημα αυτο διερκεσε 1.3 δευτερολεπτα συμφωνα με τα logs μου (100% TPS - αφημα τελειως - ξαναπατημα 100% TPS) και η ταχυτητα μου κατα μεσο ορο ηταν 64χλμ.

Για καποιον καλο στα μαθηματικα/φυσικη. Μπορειτε να υπολογισετε ποση αποσταση διενησα μεχρι την στιγμη που ξαναεκανα το πατημα? ?
 
Black EVO pass.
 
Mitsubishi Eclipse pass 01.
 
Mitsubishi Eclipse pass 02. Οι φιλοι με τα eclipse λατρευουν το νιτρο. Απο οσα αμαξια ηταν στην πιστα 1-2 δεν ψεκαζαν.
 
Ενα πολυ γρηγορο μπροσθιοκινητο Mirage.

 

ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ FORUMS ΜΑΣ