Νέα - News | Επιστολή του περιοδικού FASTER για το θέμα της συνέντευξης DRC.
27.01.06 

 

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006

Από: Περιοδικό FASTER

Προς: Kύριο Ηλία Βαθειά, πρόεδρο του DRC
Όλα τα μέλη του DRC

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στο site www.greekdragster.com προς αποκατάσταση κάθε παρεξήγησης.

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να απολογούμαι προσωπικά και εκ μέρους του περιοδικού FASTER για ένα ανεπίτρεπτο λάθος ενός κατά τα άλλα και μέχρι πρότινος καλού συνεργάτη.

Θεωρώντας τον Δήμο Κανάκη έμπειρο δημοσιογράφο, τουλάχιστον για τα standards των περιοδικών βελτίωσης, έχοντας πολυετή παρουσία στο χώρο και έχοντας περάσει από θέση αρχισυντάκτη από το βασικό ανταγωνιστή του FASTER στο παρελθόν, αλλά και γνώστη του χώρου του dragster καθώς ήταν παρών ακόμη και στον πρώτο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας των αγώνων στην Ελλάδα στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, του ανέθεσα να κάνει την συνέντευξη με τον Ηλία Βαθειά. Τη συγκεκριμένη μάλιστα συνέντευξη είχε ζητήσει ο ίδιος ο Ηλίας σε κατ’ ιδίαν συζήτηση μαζί μου, ώστε να δοθεί και στο πολύπαθο DRC που τόσες επιθέσεις έχει δεχτεί το βήμα να μιλήσει για ορισμένα σημαντικά ζητήματα. Το αίτημά του με βρήκε απολύτως σύμφωνο αφού έτσι και αλλιώς σκεπτόμουν και ο ίδιος να του προτείνω να δώσει μια συνέντευξη στο περιοδικό μας.

Οι προθέσεις μας λοιπόν ως περιοδικό, αλλά και οι δικές μου προσωπικά, ήταν και είναι περισσότερο από αγνές, όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά όσοι έχετε παρατηρήσει τη θέση μου και την αδιάλειπτη παρουσία μου στους αγώνες τα δύο σχεδόν χρόνια ύπαρξης του περιοδικού.

Ο κάθε συντάκτης κρίνεται από το αποτέλεσμα της δουλειάς του και δυστυχώς το αποτέλεσμα στην προκειμένη περίπτωση είναι απαράδεκτο για τον κύριο Κανάκη. Ωστόσο, και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για κάποιους που είπαν ότι «η συνέντευξη ήταν η αφορμή που ψάχναμε για να βγάλουμε από τη μέση τον κύριο Κανάκη», ο συγκεκριμένος συντάκτης είχε διακόψει τη συνεργασία του με την εταιρεία και το περιοδικό τρεις μέρες πριν την κυκλοφορία του τεύχους στο οποίο περιλαμβάνεται η συνέντευξη.

Επί του προκειμένου, και επειδή ακριβώς γνωρίζω πολύ καλά τις «παρεκκλίσεις» που μπορεί να υπάρξουν κατά τη μεταφορά μιας συνέντευξης από το κασετοφωνάκι και τις σημειώσεις στις σελίδες του περιοδικού, ζήτησα από τον κύριο Κανάκη να στείλει το κείμενο που είχε γράψει ως απαντήσεις του Ηλία Βαθειά στον ίδιο, ώστε ο τελευταίος να μας επιβεβαιώσει γραπτώς ότι αυτά είναι τα λεγόμενά του και ορθώς αναφέρονται στη συνέντευξη ή να κάνει τις όποιες διορθώσεις ήθελε [ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΥΧΟΝ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ] και να μας στείλει σχετικό απαντητικό e-mail που να διασφαλίζει τα παραπάνω. Ο κύριος Κανάκης με διαβεβαίωσε ότι έπραξε το παραπάνω – πράγμα που επιβεβαίωσα και επιβεβαιώνεται και από τον Ηλία Βαθειά – και ότι ο κ. Βαθειάς είχε κάνει κάποιες ελάχιστες τροποποιήσεις που θα φρόντιζε να περάσει στο κείμενό του – πράγμα που η ιστορία αποδεικνύει ότι δεν έγινε ποτέ. Όταν λοιπόν πήρα στα χέρια μου το άρθρο σε τελική μορφή για να κάνω τις όποιες διορθώσεις και να σταλεί στο τυπογραφείο, θεώρησα ότι έχω να κάνω με έναν υπεύθυνο συνεργάτη και έμπειρο δημοσιογράφο, οπότε θεώρησα δεδομένο ότι τα πράγματα είχαν γίνει ως όφειλαν.

Και δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν ήλεγξα προσωπικά ότι όντως ο κύριος Κανάκης είχε κάνει στο κείμενό του και στα λεγόμενα του κυρίου Βαθειά τις διορθώσεις που ο τελευταίος του έστειλε. Η απάντηση είναι, γιατί δεν πρέπει. Διότι απλούστατα κύριοι έτσι είναι η δουλειά στα περιοδικά. Αν ο διευθυντής φτάσει στο σημείο να ελέγχει αν ένας συντάκτης με την εμπειρία του κυρίου Κανάκη ξέρει να κάνει αντιγραφή από τις σημειώσεις του στον υπολογιστή του, ή ακόμη περισσότερο, αν πρέπει να τον συνοδεύει σε κάθε του αποστολή για να ελέγχει ότι κρατά τις σωστές σημειώσεις [διότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο] δεν θα πρέπει να κάνει τίποτα άλλο παρά μόνον αυτό.

Με λίγα λόγια, η όλη ιστορία είναι ένα τεράστιο λάθος και μια τρανή απόδειξη της ανικανότητας του συγκεκριμένου συνεργάτη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός περιοδικού όπως το FASTER κάτω από τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Άλλα παρόμοια περιστατικά οδήγησαν έτσι και αλλιώς στη διακοπή της συνεργασίας μας μερικές μέρες πριν τη δημοσίευση του Τεύχους 19, και αυτό έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει την ορθότητα της απόφασής μας.

Ωστόσο, λυπούμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός διότι στο παρελθόν ο κύριος Κανάκης υπήρξε ικανός συνεργάτης – αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που τον εμπιστευθήκαμε, και φτάσαμε εν τέλει να προδώσει αυτή μας την εμπιστοσύνη και να εκθέσει ανεπανόρθωτα τόσο τη λέσχη DRC και τον πρόεδρό της κύριο Ηλία Βαθειά, όσο και το περιοδικό FASTER που είναι πάντα κοντά στους αγώνες και στις αγωνιστικές λέσχες, παρέχοντας αντικειμενική ενημέρωση αλλά και βήμα να εκφραστούν όσοι πραγματικά έχουν κάτι αξιόλογο να πουν.

Κλείνοντας, και αφού ζητήσω συγνώμη σε όσους θίγονται από το σοβαρότατο λάθος του πρώην συνεργάτη μας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κύριο Βαθειά και το DRC ότι το πλήρες κείμενο της συνέντευξης θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του FASTER, απλώς για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση,
Για το περιοδικό FASTER
Γεωργιάδης Μιχάλης

Διευθυντής Σύνταξης