Νέα - News | Ανακοίνωση της TRIAD.
17.12.05 

 

Αθήνα 15 - 12 - 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ DRAGSTER

Κύριοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά και είναι υποχρέωσή μας, έστω και καθυστερημένα, να λάβουμε θέση.
Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες τους, για την αργοπορία της ανακοίνωσης των νικητών και της απονομής του χρηματικού επάθλου.
Όπως είχε αναφερθεί αρχικά, το έπαθλο θα δινόταν σε τελετή απονομής στην έκθεση AUTO & MOTO EXELIXIS 2005. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν διότι η προσέλευση αυτοκινήτων από την Ευρώπη, για τον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ΕΜΜΑ, ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μας είχαν δηλώσει αρχικά. Όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου, θα θυμούνται ότι όλος ο στεγασμένος χώρος είχε κατακλυσθεί με αυτοκίνητα από το εξωτερικό.
Στην συνέχεια και λόγω διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν καθυστερήσαμε να ανακοινώσουμε τους νικητές και την απονομή του επάθλου.
Με λύπη μου διαπιστώνω όμως ότι η καθυστέρηση αυτή, πέραν της καλόβουλης απορίας και ανησυχίας ορισμένων, έγινε και αφορμή για να αρχίσουν ξανά τα κακόβουλα σχόλια, οι διάφοροι δολοπλόκοι και νονοί του χώρου. Αυτοί που όλοι πλέον γνωρίζουμε, οι πατέρες του Dragster, αυτοί που μας κατηγορούν και μας συκοφαντούν εδώ και 2 χρόνια, διότι διεκδικούν τα χωράφια τους, όπως τα αποκαλούν. Αυτοί που όχι απλώς δεν επένδυαν σε ασφάλεια και προδιαγραφές αλλά έπαιζαν με τις ζωές των αγωνιζόμενων και των θεατών, ρισκάροντας τα πάντα στο βωμό του κέρδους.
Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί να επιβραβεύσουν ή να προβάλουν τα όσα καλά έγιναν ???
Γιατί όταν βρίσκονταν εκεί τόνιζαν μόνο τα, κατά αυτούς, κακώς κείμενα ???
Πόσο καλά γνωρίζουν αγωνιζόμενους και ομάδες ???
Πόσο δίπλα ήταν και πόσο βοήθησαν τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες τους ???
Με ποιο τρόπο συνεισφέρουν στην προώθηση και αναβάθμιση των αγώνων Dragster ???
Πόσο αντικειμενικοί είναι στα γραφόμενα και λεγόμενα τους ???
Είμαστε αναξιόπιστοι και απατεώνες λένε και εμείς απαντάμε, ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ διότι:
• Καταφέραμε να επαναφέρουμε τους αγώνες Dragster στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Ελληνικό, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι του χώρου πρότειναν στην αρχή της χρονιάς ως τόπο διεξαγωγής των αγώνων για την Νότιο Ελλάδα την Τρίπολη, και μας κατηγορούσαν και πάλι ότι κοροϊδεύουμε και λέμε ψέματα.
• Συμβάλαμε καθοριστικά στην αναβάθμιση και την διαμόρφωση της σημερινής εικόνας των αγώνων Dragster στην Ελλάδα. Οι προδιαγραφές που θέσαμε στα επίπεδα ασφάλειας, ποιότητας χώρου, πρόσφυσης οδοστρώματος, τεχνικής υποστήριξης αλλά και οργάνωσης, είναι πλέον το νέο σημείο αναφοράς για την διοργάνωση αγώνων Dragster στην Ελλάδα.
• Δημιουργήσαμε την αρτιότερη και ασφαλέστερη πίστα αγώνων Dragster στην Ελλάδα, μία επένδυση της τάξεως των 500.000 €, που μετέτρεψε τον εγκαταλελειμμένο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του Ελληνικού, σε μία πίστα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Jersey’s πλαστικά και τσιμεντένια με συστοιχίες από ελαστικά ενδιάμεσα, κερκίδες Ολυμπιακών προδιαγραφών με ISO, κάγκελα ύψους 2 μέτρων για οριοθέτηση των θεατών (Ολυμπιακών προδιαγραφών), φωτισμός σε όλο το μήκος της πίστας (1300 μέτρα), της επιστροφής, των pits, του burn out και των parking, ειδικό γαλάκτωμα και κόλλα μέχρι τα 70 μέτρα, υλικά πυρόσβεσης, όχημα FIV για πρώτη φορά στους Ελληνικούς αγώνες dragster και πάνω από όλα αξιοπιστία χρονομέτρησης και αποτελεσμάτων.
• Διοργανώσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα νόμιμες κόντρες με προσιτό κόστος συμμετοχής για τους απλούς καθημερινούς οδηγούς, τα γνωστά πλέον σε όλους μας Run What You Bring (RWYB) - Τρέξε Με Ότι Φέρεις. Ένα νέο θεσμό για τα Ελληνικά δεδομένα με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού τα RWYB μπορούν να αποτελέσουν το μοναδικό μέσον για να μειωθούν οι κόντρες σε δημόσιους δρόμους.
• Διοργανώσαμε συνολικά 11 αγώνες στην καρδιά της Αθήνας, μέσα σε χρονικό διάστημα 8 μηνών και αποδείξαμε ότι όταν αξιότιμοι διοργανωτές την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια μόλις λίγες ημέρες πριν από αγώνα, εμείς ήμασταν εκεί και ήμασταν ικανοί να φέρουμε εις πέρας αγώνες.
• Δώσαμε σοβαρές και μεγάλες μάχες με τους κατοίκους της περιοχής, κερδίζοντας 2 δικαστήρια ασφαλιστικών μέτρων και όταν μας ακύρωσαν ξαφνικά τις άδειες τέλεσης, δεν την κοπανήσαμε όπως ορισμένοι δήθεν συνεργάτες, αλλά παραμείναμε και δώσαμε μία απίστευτα μεγάλη μάχη, καταφέρνοντας να εκδώσουμε άδεια λειτουργίας πίστας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το εγχείρημα πολεμήθηκε σκληρά και ακατάπαυστα, όλη την χρονιά, από αντίπαλα οικονομικά συμφέροντα χωρίς όμως επιτυχία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ακυρώσεις των αγώνων το μήνα Σεπτέμβριο και τις επιθέσεις από όλα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που διέδιδαν ότι αγώνες στο Ελληνικό δεν πρόκειται να ξαναγίνουν.
Και επιπλέον είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτούς που νόμιζαν ότι θα γίνουν μεγαλοπαράγοντες και θα διοικήσουν το άθλημα πίνοντας μπύρες και κάνοντας τσιμπούσια, εμφανιζόμενοι την τελευταία στιγμή πριν από κάθε αγώνα, βρίσκοντας τα πάντα έτοιμα και παρουσιάζοντας το έργο μας σαν δικό τους. Έχουμε κρατήσει επιστολές τους και υλικό που αποδεικνύει τα λεγόμενά μας. Δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε παράλογες οικονομικές απαιτήσεις ανθρώπων που ζητούν να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα εις βάρος μας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με ανθρώπους που ζητούν μεροκάματα αντίστοιχα με αυτά των πρωτοκλασάτων ονομάτων της νυκτερινής Αθήνας. Λάθος πόρτα χτύπησαν.
Ας μας πουν οι εμφανιζόμενοι ως παράγοντες τι έκαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από το να μας βλέπουν να παράγουμε έργο ? Πότε ήταν εκεί για να λύσουν προβλήματα τα οποία προέκυπταν διαρκώς ? Πότε ανέλαβαν ευθύνες ?
Ποιος είχε όλες τις ευθύνες για τα πάντα επάνω του ?
Προς όλους αυτούς έχουμε να πούμε μόνο ότι «τα πάντα στην ζωή κερδίζονται και τίποτα δεν χαρίζεται» και δεν θα υποχωρήσουμε στις προσπάθειές τους να υποβιβάσουν το πραγματικό μας έργο με απώτερο σκοπό την ανάδειξη τους. Πέρα από την θεωρία και τα λόγια υπάρχουν οι πράξεις και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις δικές μας.
Σήμερα στην Ευρώπη και ανά την Ελλάδα συζητιέται το μέλλον των αγώνων Dragster στην χώρα μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι ήμασταν οι καθοριστικοί παράγοντες που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για αυτό. Νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά όταν δεχθήκαμε συγχαρητήρια από Ευρωπαίους αγωνιζόμενους, που μας επισκέφθηκαν και φιλοξενήσαμε τον παρελθόντα Οκτώβριο.
Μάλιστα κύριοι είμαστε αναξιόπιστοι και απατεώνες γι’ αυτό και μείναμε, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις και καταφέραμε ότι δεν κατάφερε κανείς μέχρι σήμερα. Εάν κάποιος είναι κακόπιστος ή κακόβουλος, θα προσπαθεί πάντοτε να βρει ή να δημιουργεί θέματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς του.
Ναι, είναι γεγονός ότι το μεγάλο ύψος της επένδυσης μας δημιούργησε πρόβλημα, αλλά δηλώνουμε παρόντες. Από τους μόνους που θεωρούμε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη και κατανόηση για την καθυστέρηση είναι από τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες τους.
Θέλουμε να δηλώσουμε ρητά ότι το χρηματικό έπαθλο που έχουμε προκηρύξει ισχύει κανονικά και την παρούσα επιστολή ακολουθεί η κατάταξη με τους νικητές.
Είμαστε αναγκασμένοι όμως λόγω ανωτέρας βίας να καθυστερήσουμε την απονομή, η οποία θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς σε συνδυασμό με μία νέα εκδήλωση που ετοιμάζουμε στον χώρο των μηχανοκίνητων και θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ενημερωθήκαμε ότι σε τελευταίες συγκεντρώσεις έχουν εμφανιστεί εμπλεκόμενοι που την κοπάνησαν ξαφνικά και χωρίς αιτία, οι οποίοι διαδίδουν δική τους άποψη για τα πεπραγμένα και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τους αγώνες Dragster του 2006. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς όμως, οι πράξεις τους και τα παραπτώματά τους είναι καταγεγραμμένα. Σήμερα δηλώνουν με θράσος ότι τους ενδιαφέρει ο χώρος του Dragster, και βέβαια μόνο σαν μαγαζί, όταν μέχρι εχθές μίλαγαν με τα χειρότερα λόγια και δήλωναν ότι αν δεν ήταν εμπλεκόμενη η TRIAD, εκείνοι από μόνοι τους δεν θα πέρναγαν ούτε απ’ έξω.
Θεωρείται αξιοπρέπεια να γλύφεις εκεί που πριν λίγο έφτυνες ???΄
Θεωρείται αξιόπιστος κάποιος που αποφασίζει να την κοπανήσει 2 ημέρες πριν από τον αγώνα, δεν υπολογίζει ούτε συνεργάτες, ούτε αγωνιζόμενους και με θράσος εμφανίζεται μετά από μήνες να διεκδικήσει ξανά αγώνες ???
Με αυτής της κατηγορίας εμπλεκόμενους θα πάει μπροστά ο χώρος ???
Πόσο νοιάζονται για τον χώρο του Dragster, πέρα από το μεροκάματο ???
Πόσα θέματα γνωρίζουν και πόσα δεν γνωρίζουν, από τον χώρο του Dragster ???
Ποιες οι γνώσεις τους από εξοπλισμό χρονομέτρησης και διαδικασία χρονομέτρησης αγώνων Dragster ???
Ενημερώνουμε όλους ότι έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία, βάσει των οποίων έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη και δηλώνω πως όποιος προσπαθήσει να μας βλάψει, διαβάλει ή να μας κατηγορήσει ψευδώς θα υποστεί πλέον και τις νόμιμες συνέπειες που θα του αντιστοιχήσουν.
Ήμασταν και θα παραμείνουμε εδώ, σχεδιάζοντας τις κινήσεις μας για το μέλλον, ένα μέλλον που κερδίσαμε δουλεύοντας σκληρά, επενδύοντας τεράστια κεφάλαια και αφιερώνοντας τους εαυτούς μας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες τους, τα στελέχη που πραγματικά εργάστηκαν, δίνοντας την ψυχή τους στους αγώνες, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και τέλος την ΕΛΠΑ που μας εμπιστεύτηκε και στήριξε το δύσκολο εγχείρημά μας.

Με τιμή

Για την TRIAD Communication Services
Μιχάλης Κουκλάκης