Νέα - News | Επιστολή του κυρίου Κώστα Γεωργίου, Αλυτάρχη του αγώνα στην Κύπρο.
01.06.05 

 

DRAGSTER RACE 2005

Είναι με μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια που για 20 και πλέον μέρες παρακολουθώ αμέτοχα την λασπολογία, κιτρινολογία και μηδενισμό μιας προσπάθειας που έγινε από κάποιους ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν στο όραμα που λέγετε αυτοκινητάθλημα!! Ήταν μια προσπάθεια που έγινε με κόπους, ξενύχτια, ιδρώτα, πίεση και πολλή αμφισβήτηση. Ήταν η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που για 15 και πλέον μέρες άφησαν τις οικογένειες τους, τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να κάνουν για να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους, με μόνο σκοπό να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες και γνώσεις τους.

Ήμουν ο Αλυτάρχης του συγκεκριμένου αγώνα και γνωρίζω με κάθε λεπτομέρεια το κάθε τι που έγινε πριν, κατά και μετά τον αγώνα και μπορώ να απαντήσω σε οποιονδήποτε καλόβουλο ή κακόβουλο κριτή/ επικριτή για οτιδήποτε θα ήθελε να μάθει, άσχετα αν η πρόθεση του είναι η λασπολογία ή η επευφημία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε όλα τα αθλήματα αλλά ιδιαίτερα στο αυτοκινητάθλημα που ο παράγοντας “χρήμα” έχει την τιμητική του, υπάρχουν αυτοί που προσφέρουν, πληρώνουν και πονούν γιατί αγαπούν τον συγκεκριμένο χώρο, υπάρχουν όμως και τα γεράκια, οι κερδοσκόποι και αυτοί που βυζάνουν το αίμα των αθλητών και του κόσμου τους γενικότερα. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν, να απομονωθούν, να εκδιωχθούν. Μόνο τους μέλημα είναι η αισχροκέρδεια και η αυτοπροβολή.

Έχουμε όλοι διαβάσει και ακούσει τα πάντα!! Μας έχουν ονομάσει άσχετους, ανίκανους, κλέφτες, ψεύτες, ανεύθυνους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστείς. Κανένας όμως δεν είχε το θάρρος και την στοιχειώδη ειλικρίνεια να σταθεί επώνυμα να μιλήσει για πραγματικά γεγονότα. Να συζητήσει, να ρωτήσει, να κάνει διάλογο. Έγιναν όλοι ειδήμονες, καθηγητές και σπεσιαλίστες στην διοργάνωση αγώνων Dragster, λες και έγιναν και καμιά εκατοστή αγώνες τα τελευταία χρόνια και θα έπρεπε όλοι να ξέρουμε πως γίνετε “ο Τέλειος αγώνας”.

Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου οι οποίοι δουλέψαμε για αυτόν τον αγώνα, προερχόμαστε από τον χώρο του ράλλυ και των αγώνων ταχύτητας και έχουμε χωρίς υπερβολή διοργανώσει δεκάδες αγώνες τόσο του Κυπριακού Πρωταθλήματος όσο και διεθνή. Έχουμε επίσης διοργανώσει και στο παρελθών αγώνες Dragster και γνωρίζουμε αρκετά καλά το αντικείμενο. Παρόλα αυτά, γιατί είμαστε άνθρωποι που δεν ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε, να μάθουμε και να ζητήσουμε βοήθεια, είχαμε κατέβει στην Αθήνα 1 μήνα πριν τον αγώνα με σκοπό να παρακολουθήσουμε της δοκιμές που έκαναν τα παιδιά του DRC στην πίστα του Ελληνικού. Εκεί μάλιστα ζητήσαμε την βοήθεια τους και αυτοί προσφέρθηκαν. Χωρίς ενδοιασμούς, προφάσεις και υπεκφυγές μας δάνεισαν τον εξοπλισμό τους, τα χρονόμετρα και τους εαυτούς τους. Χωρίς κανένα όφελος ή αμοιβή, με μόνο πληρωμένο το εισιτήριο και την διαμονή τους, κατέβηκαν στην Κύπρο και έδωσαν εαυτό!! Ξενύχτισαν μαζί μας, κάηκαν στον ήλιο μαζί μας, κουράστηκαν μαζί μας, αγχώθηκαν μαζί μας και έβαλαν και αυτοί σκοπό τους να πετύχουμε σε αυτό που αναλάβαμε να κάνουμε. Θέλω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και σεβασμό να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Κουκλάκη για την πραγματική βοήθεια και φιλία του, τον Ηλία Βαθιά για την υπομονή και συμπαράσταση, τον Αλέξαντρο Λαοπόδη, τον Αλέξανδρο Πάσχο, τον Γιάννη, τον Φίλιππα και τα υπόλοιπα παιδιά καθώς και τον Γιάννη Φωτηνέλλη για την άψογη παρουσίαση του αγώνα. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Drag Warriors για την συνεργασία και το απίθανο θέαμα που πρόσφεραν στους χιλιάδες θεατές του αγώνα.

Όλος λοιπόν ο κόσμος, διαγωνιζόμενοι, θεατές και διοργανωτές γνωρίζουμε πολύ καλά αν ο αγώνας πέτυχε ή όχι, αν προσφέραμε θέαμα ή όχι, αν τα χρονόμετρα δούλεψαν σωστά ή όχι, αν υπήρχε ασφάλεια ή όχι, αν τελείωσε ο αγώνας ή όχι. Εμάς μας δικαιώνουν τα γεγονότα, αυτούς? Θα ήθελα λοιπόν και εγώ να ρωτήσω τους ειδήμονες και καθηγητές:

1. Γιατί δεν μας παρουσιάζουν έστω και ένα τραυματία ή παραπονούμενο του αγώνα για να στηρίξουν την θέση τους ότι δεν υπήρχε καθόλου ασφάλεια στον αγώνα?
2. Γιατί δεν μας παρουσιάζουν ένα παραπονούμενο ή αδικημένο του αγώνα για να μας αποδείξουν την κακή λειτουργία των χρονομέτρων?
3. Με ποιο τρόπο θα μπορούσαν αυτοί να συγκρατήσουν τις 10 και πλέον χιλιάδες διψασμένους για θέαμα θεατές από το να μπαίνουν συνέχεια στην πίστα και να προκαλούν προβλήματα στη ροή του αγώνα? Ίσως με ηλεκτροφόρα καλώδια ή με την χρήση κροκόδειλων κατά μήκος της διαδρομής?
4. Θα ήταν τόσο ανεύθυνοι που θα άφηναν να συνεχιστεί ο αγώνας κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς τον απαιτούμενο φωτισμό ή σηματοδότηση και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των διαγωνιζομένων όσο και των θεατών?
5. Θα μπορούσαν να χειριστούν καλύτερα την διεξαγωγή ενός αγώνα με 108 συμμετοχές, 13 μηχανές, 4 show cars, 279 μηχανικούς και 82 service vans?
6. Θα άφηναν διψασμένο και νηστικό τον κόσμο για να διατηρήσουν την πίστα καθαρή, όταν πωλήθηκαν περίπου 34,000 μπουκάλια νερό, 6,000 σάντουιτς και 8,000 παγωτά? Γιατί δεν τράβηξαν φωτογραφίες το Σάββατο το πρωί, την Κυριακή το πρωί όταν ο χώρος ξανακαθαρίστηκε από τις 06.30 το πρωί ή σήμερα για να δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκετε ο αεροδιάδρομος?
7. Θα ήταν πιο φρόνιμο να γίνει η απονομή των επάθλων η ώρα 21.00 το βράδυ στον χώρο του αγώνα χωρίς φωτισμό και με τόση κούραση παρά κάποια άλλη μέρα σε ένα ιδικά διαρρυθμισμένο χώρο, με επισήμους, καλεσμένους, ΜΜΕ, μουσική και εδέσματα?
8. Πως μπόρεσαν να αμφισβητήσουν ακόμα και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα, όταν μάλιστα πρόκειται για το Telethon, ίσως το πιο σοβαρό φιλανθρωπικό ίδρυμα της Κύπρου που για χρόνια τώρα έχει γίνει θεσμός και πηγή βοήθειας προς τον συνάνθρωπο μας? Θα έπρεπε να ντρέπονται για το κατάντημα τους!! Μέχρι που μπορεί να φτάσει η απανθρωπιά τους, πραγματικά απορώ!
9. Είχαν βγάλει φωτογραφίες του διαύλου 20 μέρες πριν τον αγώνα για να μας ειρωνευτούν για την κατάσταση ενός διαύλου που δεν χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά δεν έδειξαν φωτογραφίες 2-3 μέρες πριν τον αγώνα για να δείξουν την δουλειά που έγινε.
10. Είχαν βγάλει φωτογραφίες κατά την διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα της Κυριακής το απόγευμα, δείχνοντας την περίφραξη και τα κιγκλιδώματα που είχε καταστρέψει ο κόσμος, αλλά δεν ανάφεραν ποτέ το γεγονός ότι εμείς σαν διοργανωτές είχαμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.
11. Είχαν φωτογραφήσει το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που είχε δυστύχημα και κτύπησε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα αλλά δεν ανάφεραν ποτέ ότι με τα μέτρα ασφαλείας που είχαμε, δεν έσπασε ούτε μύτη.

Σε αυτούς λοιπόν τους λασπολόγους, τους δειλούς και κερδοσκόπους που όλοι γνωρίζουμε και τους λόγους της συμπεριφοράς τους, θα ήθελα και δημόσια, αν έχουν την τόλμη να βγουν και να κάνουν διάλογο μαζί μου για να ξεσκεπάσουμε τα κίνητρα του καθενός μας και ας κρίνει ο κόσμος τον καθένα μας. Ας βγουν δημόσια και να μου αναφέρουν τα όσα δειλά και πίσω από την ανωνυμία τους δηλώνουν.

Εγώ προσωπικά δεν αρνήθηκα ποτέ ότι είμαι τέλειος και ότι ο αγώνας μας δεν είχε τα λάθει του και τα προβλήματα του. Όμως ζήτησα βοήθεια, ρώτησα, έμαθα, γιατί ήθελα να προσφέρω ότι καλύτερο μπορούσα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου γι’αυτό που κάνω μια ζωή, 25 ολόκληρα χρόνια. Το επάγγελμα μου δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκινητάθλημα, με την προσφορά μου κανένα όφελος δεν έχω και ποτέ μου δεν δέχτηκα να πληρωθώ έστω και ένα σεντ για την προσφορά μου. Ετοιμάζω την αναλυτική κατάσταση κερδοζημιών του αγώνα που θα την παρουσιάσω τόσο στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αγωνιστικού Αυτοκινήτου όσο και στη CYDRA για να μην υπάρξει έστω και η παραμικρή αμφιβολία για τα έσοδα/ έξοδα του αγώνα. Στην Κύπρο όλοι με γνωρίζουν, στην Ελλάδα όσοι θέλουν μπορούν να ρωτήσουν και να μάθουν.
Θα ήθελα όμως και αυτοί με την σειρά τους να βγουν και να μας πουν τα δικά τους οφέλη, συμφέροντα και δολοπλοκίες στον χώρο που κινούνται, γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα τους. Ας μας πουν για τις εταιρείες τους που ασχολούνται με την διοργάνωση αγώνων, για τα περιοδικά τους, για τις εταιρείες προώθησης και προβολής αγώνων κλπ.

Ο γνήσιος αθλητής, διοργανωτής, επαγγελματίας, θεατής είναι αυτός που με μόνο γνώμονα το κοινός νοούμενο συμφέρων του αθλήματος και μόνο, όμορφα, σταράτα και με ανθρωπιά, έρχεται να σε βοηθήσει, να σε κρίνει καλόπιστα με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση την επόμενη φορά και εν πάση περιπτώσει να σου βρει και πέντε καλά για να σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις. Αυτό όμως δεν είναι στα πλάνα τους!! Θέλουν να μας στείλουν όλους στα σπίτια μας για να μπορέσουν ανενόχλητοι να βάλουν στο χέρι το αυτοκινητάθλημα και να απομυζήσουν όσα περισσότερα μπορούν!! Να κάνουν το άθλημα ιδιοκτησία τους και να συνεχίσουν με το “διαίρει και βασίλευε”.

Δηλώνω όμως κατηγορηματικά ότι θα με βρουν μπροστά τους, τόσο εμένα όσο και τους άλλους χιλιάδες αγνούς φίλους και στυλοβάτες τους αθλήματος και δεν θα περάσει το δικό τους. Ήδη από σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι είναι για μας ανεπιθύμητοι και περιθωριοποιημένοι. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουν μακριά από το άθλημα. Δεν θα ανεχτούμε πια την λασπολογία τους, τα ψέματα και την αχαλίνωτη μοχθηρία τους και αν χρειαστεί θα τους οδηγήσουμε ακόμα και στην δικαιοσύνη για να πάψουν επιτέλους να θέτουν σε κίνδυνο το όμορφο αυτό άθλημα.

Λυπάμαι αν σας κούρασα με τα όσα ανάφερα αλλά είναι καιρός να μάθει ο κόσμος τους πραγματικούς λόγους που αυτοί οι άνθρωποι καταφέρονται με τόσο μίσος και ψέματα ενάντια σε μια πραγματικά αγνή προσπάθεια όσων αφιλοκερδώς θέλουν να προσφέρουν και να κάνουν τους αγώνες πιο όμορφους και θεαματικούς.

Κώστας Γεωργίου “CHIPS”
Αλυτάρχης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE