Νέα - News | Η δεύτερη ημέρα του 2ου αγώνα Dragster 2005.
15.05.05 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας dragster για το 2005! Ο Σταύρος Σβραχνός είναι ο πρώτος έλληνας που γράφει το νούμερο 7 σε πέρασμά του στην Ελλάδα με 7,9χ και 282 περίπου χιλιόμετρα έξοδο.

Ο Μάκης Νεφραίμ με συνεχόμενα περάσματα στα 8,2 περίπου δευτερόλεπτα, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 8,15 και 281 χιλιόμετρα έξοδο.

Πολλά παράπονα και αναταραχή δημιουργήθηκαν κατά τον τελικό της Α2, περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα σας αναφέρουμε αργότερα. Επίσης να αναφέρουμε ότι ο Τάκης Βούρος, στον τελικό της Τ1 ακυρώθηκε αφού το αμάξι του τσούλησε λόγω της ελαφριάς κλίσης που υπάρχει στην εκκίνηση, όπως μας ανέφερε.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η ομάδα της Moto Ξενάριος επιστρέφει στην Αθήνα με τα κύπελλα της πρώτης και δεύτερης θέσης στις αποσκευές τους!

14:00 Συνεχίζουμε την αναφορά μας στον αγώνα με μερικές εξαιρετικές επιδόσεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Ο Νίκος Λούκος έκανε 11,38, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην Α2! Στη ΒΑ1, ο Μιχάλης Καραπετάκος με CITROEN AX LEMANS διένυσε το 400άρι σε 13,59 επίδοση που επίσης εποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε μία καταγγελία του μηχανικού του Παύλου Αλέπη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το πρωί της Κυριακής κάποιος είχε πάρει τη φάσα από το AX του Μιχάλη!

Ο Πιτόσογλου Γιάννης, γνωστός και ως "Σάλιας" πέτυχε εκπληκτική επίδοση με 12,9, αγγίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Πάμη Βαγιωνή με 12,834 με CORVETTE C5 Z06 στην ΒΑ2! Ο Βαγγέλης Πασπαλάς έκανε προσωπικό του ρεκόρ στην Τ2 με χρόνο 11,6! Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης σπάει το 12!

Αφήσαμε τελευταία την - κατά την προσωπική μας γνώμη - έκπληξη του αγώνα: Ο Τάκης Βούρος στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση πέτυχε 11,7 με 194 χιλιόμετρα έξοδο, επίδοση που πλησιάζει στα 2 περίπου δέκατα το πανελλήνιο ρεκόρ του φίλου του και συναθλητή του Δημήτρη Ζαφείρη. Βέβαια ο Δημήτρης ο Ζαφείρης έχει κάνει και 11,3 στην Τ2, αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία του πρωτοεμφανιζόμενου Βούρου! Ο Τάκης μας είπε ότι στον τελικό θα σηκώσει περισσότερη πίεση αλλά μάλλον δεν θα καταφέρει να κατεβάσει το χρόνο του γιατί το Uno ήδη πατινάρει!