Νέα - News | Ένα Σώμα και Μία Φωνή οι Οδηγοί Dragster ολόκληρης της Ελλάδας!
12.09.04 

 

Ίσως την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού dragster απετέλεσε η συνάντηση των οδηγών dragster ολόκληρης της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο αναψυκτήριο του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών. Ίσως ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι αλήθεια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ελληνικό dragster δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ιστορία του ξεκινάει από το 1983 περίπου, με επίσημους αγώνες υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πάρα πολλά, πολλές επιτυχίες αλλά και πολλές απογοητεύσεις. Και όπως και παλαιότερα, έτσι και σήμερα υπάρχουν αρκετά προβλήματα αλλά και αρκετές προκλήσεις στο λαοφιλές αυτό άθλημα!

Το σημαντικό σε αυτή τη συνάντηση είναι ότι οι οδηγοί φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει πια ότι είναι η ψυχή του αθλήματος και ότι πρέπει να διεκδικήσουν περισσότερα αλλά και να ενδιαφερθούν περισσότερο γι' αυτό για το οποίο τόσο έχουν μοχθήσει και τόσο έχουν ξοδευτεί. Ότι τα χρήματα από τα έσοδα των αγώνων πρέπει πια να επενδύονται για την αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας του αθλήματος και την προσωπική τους οικονομική βοήθεια και όχι να καταλήγουν στις τσέπες των "promoters" κάθε λογής που "κονομάνε" εις βάρος των κορόιδων! Ότι οι ίδιοι πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο στις συναντήσεις και τις γενικές συνελεύσεις των λεσχών τους και να πάψουν να αδιαφορούν. Ότι οποιοσδήποτε διαχωρισμός τους σε "Βόρειους" και "Νότιους", από οποιονδήποτε, είναι τουλάχιστον φαιδρός, ανάξιος λόγου και ίσως γίνεται και εκ του πονηρού!

Για τις λέσχες DRC και ΛΕ.Ν.Ο.Θ. η οποιαδήποτε διαφορά αποτελεί πια παρελθόν. Αντίθετα η συνεργασία και το αδερφικό κλίμα μεταξύ τους ήταν ολοφάνερο καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και του αγώνα. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν αρκετές σημαντικότατες κοινές ανακοινώσεις. Προς το παρόν ολοκληρώνουμε αυτή την αναφορά μας εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή μας για τις εξελίξεις αυτές!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους οδηγούς και τις ομάδες τους που αποφάσισαν το σωστό για τους ίδιους, το σωστό για το ελληνικό dragster!

 

dragnews.gr

Η. Βαθειάς