Νέα - News | Απίστευτη απόφαση της ΕΘΕΑ για τον 1ο αγώνα dragster 2004!
01.07.04 

 

Δεχτήκαμε καταιγισμό μηνυμάτων από αγωνιζόμενους και φίλους του ελληνικού dragster για πρόσφατη απόφαση της ΕΘΕΑ να μην μετρήσει τον 1ο αγώνα dragster 2004, επειδή "... ο αγώνας διεκόπη πριν ολοκληρωθούν τα σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών όλων των κατηγοριών... ". Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.ethea.elpa.gr/news/closeup.php?id=114&cat=37.

Αντιγράφουμε από τη διεύθυνση αυτή την απόφαση:

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / ΓΕΝΙΚΑ / Αποφάσεις
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ DRAGSTER 22,23/5/04 ΤΡΙΠΟΛΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αθήνα 28 Ιουνίου 2004

Η ΕΘΕΑ στη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2004, αποφάσισε ότι ο αγώνας dragster που διεξήχθη στις 22,23/5/04 στην Τρίπολη δεν θα προσμετρήσει για την βαθμολογία, διότι:

1. Ο αγώνας διεκόπη πριν ολοκληρωθούν τα σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών όλων των κατηγοριών.
2. Κατόπιν αυτού οι αγωνιζόμενοι δεν είχαν ίσες ευκαιρίες.
3. Το άρθρο 14 του Γενικού Κανονισμού Dragster αναφέρει ότι « Ένας αγώνας, που τυχόν διεκόπη για λόγους ανωτέρας βίας, είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε αν έχει ολοκληρωθεί το σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμών» γεγονός το οποίο δεν συνετελέσθη.

Από την γραμματεία της ΕΘΕΑ

Η έκπληξή μας είναι πολύ μεγάλη φυσικά γιατί στον 1ο αγώνα dragster όχι μόνο ολοκληρώθηκαν όλα τα χρονομετρημένα προκριματικά περάσματα και όλα τα ελεύθερα χρονομετρημένα περάσματα, αλλά ολοκληρώθηκαν και όλες οι κόντρες της Κυριακής εκτός των τελικών κάθε κατηγορίας.

Η απόδειξη είναι φυσικά οι χρόνοι που το DRC έχει δώσει:

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
ΚΟΝΤΡΕΣ

Εκτός από τα αποτελέσματα βέβαια, οι ίδιοι οι παρατηρητές της ΕΛΠΑ - ΕΘΕΑ που ήταν παρόντες στον αγώνα αλλά και οι φίλαθλοι, οι αγωνιζόμενοι, οι φωτορεπόρτερ, τα κανάλια, και ο Θεός ο ίδιος, είδαν ότι ο αγώνας ήταν ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, απέμεναν δηλαδή μόνο οι τελικοί της κάθε κατηγορίας! Τα δε χρονομετρημένα στα οποία αναφέρεται η απόφαση της ΕΘΕΑ είχαν ολοκληρωθεί από το Σάββατο, ενώ ο αγώνας διεκόπη την Κυριακή!

Άλλη μία απόδειξη ότι η ΕΘΕΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα τα χρονομετρημένα ελεύθερα και προκριματικά έχουν ολοκληρωθεί καθώς και όλες οι κόντρες εκτός των τελικών, είναι e-mail του κυρίου Γκουρτσούλη προς το DRC ο οποίος δηλώνει ότι έχει λάβει και ότι έχει διαβάσει όλα τα αρχεία του αγώνα. Το DRC μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο e-mail είναι στη διάθεση όλων.

Εμείς επικοινωνήσαμε και με τον κύριο Αλέπη, ο οποίος ήταν παρών στον αγώνα και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αγώνας είχε φτάσει στους τελικούς. Ο κύριος Αλέπης μας δήλωσε ότι φυσικά δεν γνωρίζει γιατί η ΕΘΕΑ έχει λάβει αυτή την απόφαση.

Εμείς, το dragnews.gr αλλά και οι πολυπληθείς φίλοι και αγωνιζόμενοι του αθλήματος που επικοινώνησαν μαζί μας, αναρωτιόμαστε:

1) Γιατί η ΕΘΕΑ στην απόφασή της αναφέρει ότι τα χρονομετρημένα δεν ολοκληρώθηκαν για όλους τους αγωνιζόμενους, ενώ είχαν ολοκληρωθεί από το Σάββατο το απόγευμα;

2) Γιατί η ΕΘΕΑ προβαίνει σε μία τέτοια απόφαση όταν στο παρελθόν έχει μετρήσει παρόμοιους αγώνες (βλέπε 3ο περυσινό αγώνα 2003 στο Ελληνικό); Στον συγκεκριμένο αγώνα λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων αφού ο διοργανωτής ήταν ανίκανος να καθαρίσει τα χυμένα λάδια στην πίστα, ο αγώνας διεκόπη και μερικοί μόνο από τους τελικούς ολοκληρώθηκαν. Δείτε τα σχετικά αποτελέσματα.

3) Μήπως η ΕΘΕΑ αποφασίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά; Και αν ναι, γιατί;

Ποιος θα μας δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα; Εμείς θα παρακολουθήσουμε στενά το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την ΕΘΕΑ (σήμερα στάθηκε αδύνατο αφού όλοι απουσίαζαν) καθώς και με την FIA ώστε να ενημερωθούμε κατά πόσο μία τέτοια απόφαση είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

 

dragnews.gr

Ηλίας Βαθειάς