Νέα - News | Ανακοίνωση προς Μέλη και Φίλους.
15.04.04 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

Αγαπητοί φίλοι,
με αυτή την επιστολή - ανακοίνωσή μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για σημαντικά θέματα σχετικά με την ύπαρξη, τη λειτουργία και το έργο του DRC.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ DRC
Από την άνοιξη του 2003 πολλοί αγωνιζόμενοι και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις συμφώνησαν για τη ανάγκη δημιουργίας ενός νέου – πραγματικού – club, που να εκφράζει και να εκπροσωπεί τα δικαιώματα των αγωνιζόμενων της ευρύτερης περιοχής της Νοτίου Ελλάδας καθώς και να επιδιώκει την συνεχή αναβάθμιση των αγώνων. Ο λόγος ήταν ότι το DRC μέχρι και εκείνη τη στιγμή ήταν ένα club – σφραγίδα, χωρίς βιβλία, χωρίς ταμείο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Εκπρόσωποι των αγωνιζόμενων σε αυτή την προσπάθεια ήταν από την αρχή ο Δημήτρης Ανδρουλάκης και ο Μιχάλης Αντωνίου.

Σε ένδειξη καλής θέλησης ενημέρωσαν τον Στέλιο Κυθραιώτη για την απόφασή τους. Μετά από συζήτηση προέκυψε η αμοιβαία απόφαση να παραχωρηθεί το DRC στους οδηγούς, αντί της δημιουργίας ενός νέου club.Τον Ιούνιο του 2003 οι Μιχάλης Αντωνίου και Δημήτρης Ανδρουλάκης πρότειναν και σε κάποιους άλλους οδηγούς και φίλους (ανάμεσα σε αυτούς και οι Τάσος Λεωνιδάκης, Δημήτρης Βασιλειάδης, Τάκης Μπουρνάς, Ηλίας Βαθειάς κ.α.) να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο πενταμελές. Έτσι κι έγινε.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναποδιές, τον Οκτώβριο του 2003, τρεις μόλις ημέρες πριν από τον 5ο αγώνα dragster 2003 το club μεταφέρθηκε στους οδηγούς μετά από εκλογές.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Από τα πρώτα πράγματα που κάναμε ως νέο πενταμελές ήταν να θεωρήσουμε νόμιμα βιβλία, ταμείο κλπ και να προσλάβουμε δικηγόρο σε μόνιμη βάση, η οποία ελέγχει και τηρεί όλα τα βιβλία του club. Παράλληλα από τον πρώτο κιόλας αγώνα καταφέραμε να βάλουμε στο ταμείο του club το ποσό των 5000 ευρώ. Τα πρώτα 5000 ευρώ του club!

Υποστηρικτής αυτής της δύσκολης προσπάθειας ήταν η λέσχη ΛΕΝΟΘ η οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας τον 5ο αγώνα του 2003, χωρίς μάλιστα να ζητήσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από το νεοσύστατο ουσιαστικά DRC.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER
Οι επόμενοι στόχοι μας ήταν να θέσουμε υψηλότερα στάνταρτ ασφαλείας ( χρήση "jerseys") καθώς και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα διεξαγωγής του αγώνα. Ειδικά ο πρώτος στόχος ήταν αδιαπραγμάτευτος αφού κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος του 2003 είχαμε τουλάχιστον τρία επικίνδυνα περιστατικά. Τα οχήματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά και οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι την χρήση jerseys την είχαμε θέσει ως προδιαγραφή και στον 5ο αγώνα dragster 2003 στην εταιρεία RACE PRO, η οποία αν και είχε υπογράψει τον ειδικό κανονισμό που περιείχε τον όρο για υποχρεωτική χρήση jerseys, αποφάσισε απλά να τον αγνοήσει!

Θέσαμε λοιπόν συγκεκριμένους όρους τους οποίους και υπέγραψε μεγάλος αριθμός αγωνιζομένων και μελών μας. Παραπλήσιους μάλιστα όρους υπερψήφισαν και οι αγωνιζόμενοι στη Βόρειο Ελλάδα, μέλη της ΛΕΝΟΘ. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει κοινή αντίληψη των προβλημάτων και σύμπτωση απόψεων για την πλειοψηφία των θεμάτων μεταξύ των δύο σωματείων. Οι βασικότεροι από τους όρους αυτούς συνοψίζονται στα παρακάτω:

1) Υποχρεωτική χρήση jerseys σε όλο το μήκος του διαδρόμου και από τις δύο πλευρές του, ή τουλάχιστον για όσο μήκος υπάρχουν κερκίδες με θεατές ή και θέσεις για ορθίους. Αυτός ο όρος βέβαια υπερκαλύπτεται στην περίπτωση του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών αφού εκεί υπάρχει τσιμεντένιο τοιχίο.

2) Κάγκελα περιφρούρησης θεατών καθ' όλο το μήκος του διαδρόμου και από τις δύο πλευρές του.

3) Επαρκείς κερκίδες για τους θεατές.

4) Διασφάλιση συνθηκών υγιεινής παρακολούθησης του αγώνα (ικανός αριθμός τουαλετών).

5) Ικανός αριθμός security για την προστασία αγωνιζομένων και θεατών καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.

6) Ικανός αριθμός ασθενοφόρων και οχημάτων πυροσβεστικής.

7) Βελτίωση της εκκίνησης και κατάλληλη προετοιμασία της πίστας με χρήση ελαστικών, κόλλας κλπ. Η εκκίνηση στους αγώνες dragster παίζει σημαντικότατο ρόλο στο άθλημα. Αρκεί να θυμηθούμε μόνο τα ρεκόρ που έγιναν στις Σέρρες μετά τη βελτίωση της πρόσφυσης της εκκίνησης από τη ΛΕΝΟΘ.

8) Χρήση κατάλληλων χημικών για την απομάκρυνση των λαδιών από την πίστα.

9) Έσοδα Λεσχών: τα χρήματα από τις συμμετοχές (μείον το ποσοστό της ΕΛΠΑ) να αποδίδονται στις διοργανώτριες λέσχες. Επιπλέον αποζημίωση χρηματικού ποσού (ποσοστό επί του ποσού των εισιτηρίων ή εφ' άπαξ ποσό ανάλογα με τον αγώνα και τη συμμετοχή του κόσμου). Στην περίπτωση ποσοστού επί των εισιτηρίων, τα εισιτήρια θα ελέγχονται από μέλη της διοργανώτριας λέσχης.

10) Μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες εμφάνισης των χρόνων για το κάθε πέρασμα, οι οποίοι θα επιτρέπουν σε φιλάθλους και αγωνιζόμενους την ουσιαστική παρακολούθηση του αγώνα.

12) Ειδική κερκίδα για VIPs ώστε να μην παρατηρείτε το φαινόμενο της άτακτης συγκέντρωσης γνωστών και φίλων κοντά στο σημείο της εκκίνησης.

13) Σωστή διαφημιστική προβολή των αγώνων dragster στα ΜΜΕ και στα περιοδικά ειδικού τύπου, ένα μήνα πριν από την ημερομηνία τέλεσης του κάθε αγώνα.

ΑΝΕΥΡΕΣΗ PROMOTER - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TRIAD
Με συγκεκριμένη εντολή από τα μέλη και τους οδηγούς ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο συζητήσεων και διαβουλεύσεων με επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το promotion των αγώνων τους οποίους και ευχαριστούμε. Μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι:

Σύμφωνα με το Δ.Σ. του DRC της 4ης Απριλίου 2004 και σεβόμενοι την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του DRC που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2004, περί συμφωνία συνεργασίας με εταιρεία εκμετάλλευσης των εμπορικών δικαιωμάτων και διαφημιστικής προώθησης των αγώνων dragster για το έτος 2004 και σύμφωνα με το υπόμνημα περί ασφαλούς διεξαγωγής αγώνων το οποίο συντάχθηκε και προσυπογράφηκε από την πλειοψηφία των οδηγών το Μάρτιο του 2004, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία TRIAD καλύπτει όλες τις προαναφερθείσες προδιαγραφές και ως εκ τούτου την προτείνουμε και την υποστηρίζουμε ως την πλέον κατάλληλη να αναλάβει τη διαφημιστική προώθηση και την εμπορική εκμετάλλευση των αγώνων dragster για το έτος 2004. Κατάλληλη επιστολή έχουμε ήδη στείλει στην ΕΛΠΑ από τις 5 Απριλίου του 2004.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΝΟΘ
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, δηλώνουμε ότι προσπαθούμε και εργαζόμαστε και για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του αδερφού σωματείου ΛΕΝΟΘ και της εταιρείας TRIAD.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που έθεσαν τα μέλη μας: Δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο club, με δικά μας ιδιόκτητα χρονόμετρα και - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - με ηλεκτρονικούς πίνακες αναγραφής των αποτελεσμάτων! Επιπλέον, κανένας αγωνιζόμενος δεν θα τρέχει πια (εκτός αυτοκινητοδρομίου Σερρών) χωρίς jerseys. Εξασφαλίσαμε οικονομικούς πόρους για κάθε αγώνα που θα διοργανώνουμε. Για κάθε αγώνα που θα διοργανώνουμε μόνοι μας, με τις δικές μας δυνάμεις.

Τι γίνεται όμως με το έπαθλο; Θα υπάρχει φέτος έπαθλο για τους αγωνιζόμενους όπως πέρυσι; Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη και βέβαια τα μέλη μας που ήταν στις Γενικές μας Συνελεύσεις ήδη την γνωρίζουν. Το έπαθλο δεν είναι κάτι που αφορά άμεσα μία λέσχη. Το έπαθλο είναι ένα θέμα ανάμεσα σε μία εταιρεία που το προκηρύσσει (με σκοπό την αύξηση του ενδιαφέροντος των αγωνιζόμενων και τη διαφημιστική της προβολή) και τους ίδιους τους αγωνιζόμενους, ανεξάρτητα από την λέσχη στην οποία ανήκουν (άλλωστε μπορούν να μην ανήκουν σε καμμία λέσχη). Φυσικά μπορεί μια λέσχη να μεσολαβήσει και για την προκήρυξη ενός ή περισσοτέρων τέτοιων επάθλων.

Το σημαντικό όμως είναι να καταλάβετε ότι το "έπαθλο" που είχε προκηρύξει πέρυσι η εταιρεία RACE PRO ουσιαστικά ήταν τα μισά χρήματα από τα χρήματα των συμμετοχών που πλήρωναν οι αγωνιζόμενοι. Τα χρήματα των συμμετοχών που θα έπρεπε να καταλήγουν στα ταμεία των club. Πήρε δηλαδή η RACE PRO τις συμμετοχές, δεν έδωσε μία στο ταμείο του DRC, βάφτισε το μισό περίπου ποσό "έπαθλο" και το επέστρεψε στους πρώτους κάθε κατηγορίας. Αλλά στο ταμείο του DRC μηδέν.

Σαν DRC θέσαμε κάποιες προτεραιότητες για φέτος. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί. Είμαστε σίγουροι όμως ότι στο άμεσο μέλλον, με την άνοδο του αθλήματος, θα ενδιαφερθούν πολλές εταιρείες για την προκήρυξη πραγματικών επάθλων!

Ολοκληρώνουμε αυτή την επιστολή μας προς εσάς δηλώνοντας ότι είμαστε ευχαριστημένοι για όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και αισιοδοξούμε για ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Ο επόμενός μας στόχος είναι η σωστή προετοιμασία για την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου αγώνα dragster 2004. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την υποστήριξή σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

dragnews.gr

Αλέξης Ανδρεάδης