Νέα - News | Πίστα F1 στον Ορχομενό Βοιωτίας!
28.11.03 

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα ακούσαμε στο ραδιόφωνο, τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ, να λέει ότι δώθηκαν επιτέλους 1400 στρέμματα στον Ορχομενό Βοιωτίας για κατασκευή πίστας F1 στην Ελλάδα! Τόνισε, μάλιστα, ότι κανένας δεν έχει φέρει αντιρρήσεις για την πίστα, ούτε περιβαλλοντολόγοι, ούτε καλλιεργητές ή τυχόν διεκδικητές της συγκεκριμένης έκτασης και επειδή η μελέτη είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό, είναι πολύ πιθανό η κατασκευή της να ξεκινήσει άμμεσα!

Σήμερα, σημοσιεύουμε και σχετικό Δελτίο Τύπου που λάβαμε από την ΕΛΠΑ.

Αγία Παρασκευή, 26.11.2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της 20.11.03 σχετικά με το αυτοκινητοδρόμιο ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος διευκρίνησε τα παρακάτω:

Η ΕΛΠΑ με την ανακοίνωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της που επιτέλους η δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στον ΟΡΧΟΜΕΝΟ, σε έκταση που είχε παραχωρηθεί από το 1992 για την κατασκευή του, βρίσκει πάλι το δρόμο της υλοποίησής της με την παραχώρηση της έκτασης στο ΚΕΜΑΕ, πράγμα που επετεύχθη με ενέργειες όλου του λαού της Βοιωτίας με επικεφαλής τον Βοιωτό Υπουργό Επικρατείας κ. Αλ.Ακριβάκη.

Σε ότι αφορά το αυτοκινητοδρόμιο ΠΑΤΡΑΣ στη Χαλανδρίτσα η ΕΛΠΑ για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι στήριξε και στηρίζει την κατασκευή του, δεν το συνδέει με κανένα τρόπο με το θέμα του ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την κατά το δυνατόν ταχύτερο υλοποίησή του.

Εμείς, το dragnews.gr, εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας που κάτι τέτοιο γίνεται πραγματικότητα στη χώρα μας, έστω και μετά από 11 χρόνια.

Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε, μήπως, στον ίδιο χώρο μπορεί να ληφθεί μέριμνα ώστε να κατασκευαστεί και πίστα dragster προδιαγραφών FIA. Πιστεούμε ότι η ΕΛΠΑ και ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Αλ. Ακριβάκης θα το έχουν ήδη στο μυαλό τους και αν όχι ελπίζουμε να το εξετάσουν σαν λύση, αφού οι αγώνες dragster θα φέρουν πολύ κόσμο στον Ορχομενό.

Πληροφορίες για τον Ορχομενό μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.orchomenos.gr απ' όπου πήραμε και τη φωτογραφία.

 

dragnews.gr

Ηλίας Βαθειάς